Tartă cu brânză și lichior de ouă

Credit foto: Jopics/2012/shutterstock.com
Credit foto: Jopics/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
• 100 g unt • 60 g zahăr • 200 g făină • 1 plic zahăr vanilat • 1 ou • 2 lin­gurițe praf de copt • 1 praf de sare
Umplutură
• 100 g unt moale • 150 g zahăr • 2 ouă • 500 g brânză de vaci
• 1 plic praf de budincă de vanilie • 375 ml lapte • 125 ml lichior de ouă
1 Cu mânile reci, se frământă rapid un aluat din toate ingredientele pentru blat. Se întinde o foaie din acest aluat și se îmbracă cu ea o formă de tort (Ø 26 cm) bine unsă în prealabil. Se dă la frigider.
2 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se bate untul moale cu zahăr și ouă; se adaugă brânza de vaci și se înglobează. Praful de budincă se dizolvă în lapte și lichior de ouă; apoi se încorporează în compoziția de brânză. Se repartizează um­plutura pe blat și se nivelează; se coace la cuptor cca 60–70 min. Se scot și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie. Even­tual se pudrează cu zahăr. Se servesc alături păhărele cu lichior de ouă.
Preparare: 45 min.
Coacere: 60 min.

Sfat: În loc de lichior de ouă se poate folosi un amestec din 125 g frișcă și 1 ou. Se poate servi și cu jeleu de zmeură.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*