Tartă cu brânză în trei culori

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 felii
Blat
• 150 g făină
• 50 g zahăr
• 80 g unt • 1 ou
Umplutură
• 150 g căpșuni
• 100 g ciocolată amăruie
• 100 ml lapte • 3 linguri
zahăr pudră • 5 ouă
• 600 g brânză de vaci
• 500 g mascarpone
• 200 g zahăr
• 50 g amidon
• miezul de la o păstaie de vanilie • 75 ml frișcă

Preparare
1. Se frământă aluatul și se înfășoară în folie. Se dă la frigider 30 min.
2. Se topește ciocolata în lapte. Se pa­sează căpșunile cu zahăr pudră. Se amestecă mascarpone cu 500 g brânză de vaci, gălbenușuri, 100 g zahăr și amidonul. Se înglobează albușul bătut cu 100 g zahăr. Se încinge cuptorul la 175 ºC. Se împarte crema în 3: în prima porție se înglobează ciocolată, în a doua, căpșuni, iar în a treia, vanilie și restul de brânză de vaci.
3. Se întinde o foaie de aluat și se așază într-o formă de tort unsă. Se așază pe rând umpluturile și se coace 60 min. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Se șprițează rozete de frișcă bătută și se decorează după fantezie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*