Tartă cu banane

Credit foto: paintings/2012/shutterstock.com
Credit foto: paintings/2012/shutterstock.com

Pentru 4 porții:

Se lasă să se decongeleze 300 g aluat de foi congelat.
Se întinde din el o foaie (36 x 18 cm) din care se decupează 2 blaturi (Ø 16 cm); apoi din restul de aluat se taie fâșii (0,5 cm) pentru margini.
Se separă 1 ou. Marginile de aluat se ung cu albuș și se așază pe fiecare câte o fâșie de aluat; se unge cu albuș și se mai așază o fâșie.
Se ung blaturile de jur împrejur cu gălbenuș. Se încinge cuptorul la 220 ºC.
Se ames­tecă 100 g brânză de vaci, 1 ou, restul de gălbenuș și de albuș,  2 linguri zahăr;
se repar­tizează pe blat și se nivelează; se coace la cuptor 20 min.
Se decojesc și se taie felii 3 banane; se stropesc cu 2 linguri suc de lămâie și se repartizează pe blaturi.
Se ung tartele cu 2 linguri gem de lămâi; se mai dă puțin la cuptor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*