Tartă cu banane și frișcă

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 porții
Blat
• 250 g făină • 50 g zahăr • 125 g unt
Umplutură
•125 g zahăr •550 ml frișcă
•3 banane
• 4 linguri suc de lămâie • nuci •ciocolată albă rasă

Preparare
Se amestecă făina cu zahăr, se adaugă fulgi de unt și se frământă rapid aluatul. Se întinde o foaie și se așază într-o formă unsă (Ø 26 cm) ridicând o margine înaltă de 2–3 cm. Se dă la frigider cu tot cu formă 30 min. Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se coace blatul 20 min. Se scoate și se lasă să se răcească.
Se caramelizează zahărul, se stinge cu 250 ml frișcă și se lasă să fiarbă, amestecând. Se lasă apoi să se răcească. Se decojesc bananele, se taie în două pe lung și se așază pe blat; se ung cu suc de lămâie, folosind pensula. Se toarnă caramelul peste banane și se dă la frigider. Se ornează cu frișcă bătută, nuci și ciocolată albă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*