Tartă Buongiorno cu pui și ardei gras

credit foto: Burda Cehia
credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 bucăți
• 1 ardei gras verde • 1 ardei gras roșu • 1 ardei gras galben
• 3 linguri ulei de măsline
• 2 lingurițe amestec de ierburi de Provence uscate • 380 g 
aluat de foi •4 ouă • 40 g caș­caval ras • 1 cățel de usturoi • 250 ml smântână
• 150 ml lapte
• 400 g carne de pui
• sare, piper
Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se curăță ardeii grași de cotoare, semințe și pielițele albe. Se taie fâșii care se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt; se presară mirodenii și se stropesc cu puțin ulei; se coc la cuptor cca 20 min., până se înmoaie și se rumenesc ușor. În timp ce se coc, se întorc de cel puțin 2 ori. Apoi se lasă să se răcească.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat de mărimea formei și se așază apoi în formă, ridicând marginile. Se prepară umplutura din ouă bătute cu cașcaval, us­turoi pisat, smântână, lapte, sare și piper.
Se taie carnea cuburi și se așază pe blat, cu fâșiile de ardei; se acoperă cu amestecul de brânză și se coace la cuptor cca 25 min., până ce se rume­nește la suprafață.
Preparare:  60 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*