Taleri de vinete

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București prepară felii de vinete la grătar, bogat asezonate

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 legături mari cimbru
• 4 linguri zeamă de lămâie
• 5 linguri ulei de măsline
• 2 vinete • 1 legătură pătrunjel
• 50 g măsline negre fără sâmburi
• 150 g feta
• 3 linguri iaurt

1 Se taie mărunt cimbrul, se amestecă cu zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi piper. Se curăţă vinetele, se taie rondele de 5 mm grosime, se ung cu marinata şi
se lasă să se marineze 2 ore.
2 Se toacă pătrunjelul și măslinele. Se zdro­beşte brânza, apoi se amestecă totul cu iaurtul și se potriveşte gustul. Se scurg rondelele de vinete, jumătate dintre rondele se ung cu pasta de brânză, apoi se acoperă cu celelalte rondele şi se apasă uşor, ca să se lipească. Se așază într-o tavă unsă cu puţin ulei şi se frig pe grătar 15 min., timp în care se întorc de pe o parte pe cealaltă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*