Taleri cu prune

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 12 bucăți
Taleri
• 150 g zahăr pudră • 3 ouă • 2 linguri gem de prune
• 100 g nuci măcinate • 1,5 linguriță praf de copt
• 80 g făină • 4 linguri lapte • 1 praf de sare
Glazură
• 200 g zahăr pudră • 2–3 linguri suc de lămâie
• 1 lingură gem de prune

Se bat gălbenușurile cu za­hăr; se adaugă gemul de prune și se bate în continuare. Se înglobează nu­cile, pe urmă făina amestecată cu praf de copt, alternând cu laptele căl­duț. În final se înglobează al­bușul bătut cu 1 praf de sare. Se ung și se tapetează cu făină 12 forme mici rotunde; se re­par­tizează aluatul, fără să se umple formele până sus (cresc la copt). Se coc 20-25 min. în cuptorul încins la 170 °C.
Se scot din cuptor, se lasă să se odihnească puțin și se răstoarnă. Se lasă talerii să se răcească pe un grătar de prăjituri. Se prepară o glazură din zahăr pudră cu suc de lămâie. Talerii se ung cu glazură; se lasă să se întărească puțin, apoi se fac buline picurând gem de prune; se poate trasa un model decorativ cu o țe­pușă de lemn. Se lasă să se usuce și se servesc.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*