Tajine cu pește

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
• 1 lingură ulei • 1 ceapă • 1 praf șofran
• 600 ml supă de pește • 2 căței de usturoi
• 5 cm ghimbir • ½ ardei iute • 2 lingurițe chimen măcinat
• 1 linguriță coriandru măcinat • 1 linguriță scorțișoară • 1 linguriță bulion • coaja rasă și sucul de la 1 portocală
• 700 g filé de pește alb • 1 legătură coriandru proaspăt
• fulgi de migdale

Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește ceapa tocată. Între timp se dizolvă șofranul în supa fierbinte și se pune deoparte. Se adaugă în tigaie usturoiul și ghimbirul tocate, precum și ardeiul iute tăiat rondele. După cca 1 min. se adaugă mirodeniile și bulionul. Se mai prăjesc puțin și se toarnă apoi supa, cu coaja rasă și sucul de portocală. Se dă în clocot și se lasă să fiarbă 10 min.
Se taie cuburi fileul de pește și se așază în sos; se acoperă cu un capac și se lasă să se înăbușe cca 5 min. Se sărează după gust și se presară fulgi de migdale și frunze de coriandru. Se servește cu cușcuș și iaurt.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*