Tăiței japonezi cu somon

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 4 fileuri de somon fără piele (cca 130 g fiecare) • 1 lingură de suc de lămâie
• 3 linguri semințe de susan negre
• 2 linguri semințe de susan albe
• 2-3 linguri de ulei de susan • 2 cepe verzi tocate
• 320 g tăiței japonezi de hrișcă (soba)
• 60 ml sos de soia dulce
Ridiche murată: • 500 g ridiche albă • sare de mare • 60 ml oțet de orez • 55 g zahăr

Se pregătește ridichea: se spa­lă, se șterge și se taie felii sub­țiri. Se toarnă oțetul într-o oală și se adaugă zahărul și sare; se di­zolvă la foc moale. Se dă în clocot, se lasă să se răcească și se adaugă ridichea; se lasă la marinat cel puțin 4 ore.
Se stropește somonul cu suc de lămâie și se dă puțin la frigider. Într-o farfurie se amestecă semințele de susan și se tăvă­lește somonul.
Se încinge uleiul într-o tigaie de teflon și se prăjește peștele cu partea cu susan în jos, 3 min. Apoi se întorc bucățile și se mai prăjesc 2 min.
Între timp, se pune la fiert apă într-o oală mare; se fierb tăițeii cca 4-5 min. Se scurg și se așază înapoi în oală; se adaugă sos de soia și se amestecă.
Se repartizează pe farfurii, apoi se presară ceapă prăjită și bucățile de pește. Ridichea mu­ra­tă se servește alături.

Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*