Tăiței japonezi cu legume

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 1 fir praz • 1 ardei gras roșu • 2 cepe verzi
• 2 căței de usturoi • 3 linguri ulei de arahide
• 230 g tăiței de orez
• 3 prune murate umeboshi
• 3 linguri sos de soia • 2 lingurițe ulei de susan

Prazul și ceapa verde se taie rondele. Ardeiul gras se curăță de cotoare, pielițe și semințe și se taie cuburi pulpa.
Se taie usturoiul felii. Tăițeii se pun la fiert în apă clocotită cu sare și se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg.
Se încinge uleiul de arahide într-o tigaie sau în wok și se prăjește prazul, apoi se adaugă ardeiul gras, ceapa și în final usturoiul.
Se golesc de sâmburi prunele umeboshi; se toacă pulpa și se amestecă împre­ună cu sos de soia și ulei de susan.
Se adaugă în tigaie tăițeii și se prăjesc puțin, apoi se iau de pe foc și se amestecă împreună cu sosul.

Info
Umeboshi sunt fructe care provin din China, dar au fost consacrate de bucătăria japoneză. Europenii le-au numit impropriu „prune”, ele fiind de fapt un soi de caise. Fructele sunt uscate, apoi murate și lăsate să fermenteze. Au un gust specific sărat-acrișor, asemănător măsline­lor și au reputația de a fi foarte sănătoase: stimulează digestia și au efect antibacterian. Se pot găsi la magazinele naturiste, la magazinele cu produse asiatice sau se pot comanda pe internet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*