Taiței de orez cu perișoare

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
Pastă de crevete
• 100 g creveți decorticați fierți • 1 lingură oțet de orez
• zahăr
Sos: • 1 lingură ulei • 5 cepe
• 2 ardei iuți roșii • 1 lingură sos de soia • 400 g roșii din conservă
• 1 lingură zahăr brun • sare de mare
Chifteluțe: • 500 g carne de miel tocată • 1 ceapă mică tocată
• 1 cățel de usturoi pisat
• 1 linguriță coajă de limette rasă • 3 linguri coriandru verde tocat
• 2 linguri sos de pește
• 1 albuș • 3-4 linguri ulei
• 400 g tăiței de orez
• frunze de coriandru verde pentru ornat

Se pasează cu mixerul creve­ții, împreună cu oțet și zahăr. Se încinge uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa și ardeii iuți tocați; se prăjesc la foc mijlociu 2-3 min. Se adaugă sos de soia, roșii, zahăr și sare și se amestecă. Se lasă să fiarbă la foc moale 20 min., până se îngroașă sosul. Apoi se în­glo­bea­ză pasta de creveți.
Se frământă carnea de miel tocată cu ceapă, usturoi, coajă de limette, coriandru, sos de peș­te și albuș; se lasă să se odihnească 15 min., apoi se mo­­de­lează perișoare. Se prăjesc în ulei la foc mijlociu 6-8 min.
Între timp se fierb tăițeii de orez în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se repartizează apoi în boluri și se toarnă sosul; se repartizează dea­supra chifteluțele și se ornează cu frunzulițe de coriandru.

Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*