Tăiței cu pui în stil asiatic

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Prep.: 35 min.
• 250 g tăiței asiatici cu ou • 4 linguri ulei • 3-4 căței de usturoi
• 1 ceapă • 1-2 ardei iuți • 1-2 lingurițe ghimbir măcinat
• 1 linguriță coriandru măcinat • 300 g piept de pui tăiat mărunt
• 1 lingură praf de chili • 1 linguriță curry • sos de soia
• sos de stridii • supă de pasăre
• 1 ardei gras verde • 4 cepe verzi
• 180 g germeni de soia sau de bambus • sare • 2 ouă

Se pregătesc tăițeii conform indicațiilor de pe ambalaj. Într-un wok sau o tigaie cu pereți înalți se  încinge uleiul și se prăjesc
usturoiul și ceapa tocate, ardeiul tocat, ghimbirul și coriandrul.
Se adaugă bucățelele de carne, sare, chili și curry. Se adaugă apoi sosurile și se încălzesc; se lasă să se înăbușe la foc moale cca
10-15 min., amestecând (eventual adăugând câte puțină supă).
Se adaugă legumele tocate și germenii, se amestecă și se adaugă după un timp tăițeii scurși. Se potrivește de sare și piper și se adaugă ouăle. Se mai lasă să se coacă puțin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*