Tăiței cu nuci

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 1 ceapă roșie • 2 fire țelină verde
• 2 fileuri de piept de pui • 80 g nuci
• 50 g unt • 100 ml vin alb • 1 legătură pătrunjel • 300 g tăiței lați (tagliatelle)
• 1 lămâie • 50 g parmezan • sare, piper

Se curăță ceapa, se taie jumătăți, apoi felii. Se spală țelina verde și se taie felii.
Se taie carnea în cubulețe de 2×2 cm. Se prăjesc nucile într-o tigaie de teflon, fără adaos de grăsime. Se lasă să se răcorească.
Se adaugă unt în tigaie și se prăjește ceapa cu țelină; când devin translucide, se adaugă carnea și se prăjește. Se toarnă apoi vin, sare și piper. Se scoate carnea, iar sosul din tigaie se stinge cu apă. Se adaugă pătrunjel și se lasă să fiarbă la foc moale, cca 15 min., până ce-și reduce volumul la jumătate. Între timp se fierb pastele într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se stoarce în sos suc de lămâie, se ames­tecă și se adaugă apoi pastele fierte și scurse și nucile. Se servesc pe farfurii, cu restul de pătrunjel tocat și parmezan ras.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*