Tăiței cu ciuperci

Crediti foto: Lorenzo-Buttitta/Fotolia
Crediti foto: Lorenzo-Buttitta/Fotolia
Crediti foto: Lorenzo-Buttitta/Fotolia

Ingrediente pt. 4 porții
• 800 g ciuperci champignon brune • 2 cepe
• 1 lingură ulei • 250 ml supă de ciuperci
• 250 ml smântână •piper asortat • 1 lămâie • 300 g tăiței lați
• sare • 1 legătură ceapă verde
• 50 g parmezan • nucșoară

1 Se curăță ciupercile și se taie bucăți. Se rade coaja și se stoarce sucul de lămâie. Se toacă ceapa și se călește în ulei; se adaugă ciupercile și se prăjesc la foc mijlociu cca 15 min., până
se evaporă tot lichidul rezultat. Se toarnă suc și coajă de lămâie, apoi supa de ciuperci și smân­tâna. Se presară piper asortat proaspăt râșnit. Se dau într-un clocot și se mai lasă să fiarbă puțin.
2 Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se curăță ceapa verde și se taie rondele. Se rade mare parmezanul.
3 Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă pastele. Se condimentează sosul de ciuperci cu sare, piper și nucșoară. Pastele se amestecă împreună
cu sosul și se mai încălzesc eventual încă o dată. Se potrivesc de sare și piper. Se presară parmezan peste paste și se servesc ornate cu ceapă verde. Se oferă alături salată verde cu dressing de smântână și lămâie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*