Tagliatelle tiroleze

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții/ Preparare: 20 min.
• 100 g ceapă • 50 ml ulei de măsline • 100 g șuncă tiroleză (crud-uscată)
• 250 g roșii decojite (conservă) • 1 foaie de dafin
• sare, piper • 1 ardei iute • 1 cățel de usturoi
• 400 g tagliatelle • 1 lingură busuioc tocat • roșii uscate conservate în ulei

Se curăță ceapa și se taie felii. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește ceapa.Când devine translucidă, se adaugă fâșii de slăninuță și se prăjesc.
După câteva minute, se adaugă în tigaie roșiile decojite și foaia de dafin.
Se sărează și se piperează. Se adaugă ardeiul iute tocat (fără semințe) și se lasă să fiarbă la foc moale, cca 10 min. Cu puțin înainte de a fi gata, se adaugă usturoiul tocat.
Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg și se adaugă în sos; se încălzesc puțin împreună și se servesc apoi imediat, cu frunze de busuioc și roșii uscate scurse de uleiul lor și tăiate fâșii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*