Tagliatelle nere con gamberi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 praf șofran • 150 ml vin alb • 250 ml smân­tână
• 250 g creveți (gamberi) • sare, piper
• 500 g Tagliatelle Nere proaspete (tăiței colo­rați cu cerneală de sepie)
• 1 lămâie • 1 fir pătrunjel pentru ornat

Se pune șofranul în­tr-o ceașcă și se toarnă peste el o lin­gură de apă fierbinte; se lasă să se dizolve. Se pune vi­nul la fiert și se lasă să clocotească până ce-și reduce volumul la o treime. Se toar­­nă apoi peste șo­­fran și se înglobează smântâna. Se în­căl­­zesc, apoi se adaugă creveții decorticați și curățați și se mai fierb timp de 2 min. Se să­rea­ză și se piperează. Se fierb pastele în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj și se amestecă imediat împreună cu sosul. Se stropesc cu suc de lămâie și se ornează cu pătrunjel. Se servesc fierbinți.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*