Tacos cu carne tocată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.

• 300 g carne de vită • sare, piper
• 1 linguriță boia dulce • 1 linguriță boia iute
• 2 cepe roșii • 2 căței de usturoi
• 1 linguriță amidon • 4 linguri ulei
• 1 ardei gras verde • 1 conservă mică boabe de porumb
• 8 tacos (tortillas de porumb, fără gluten)

Într-un castron se frământă carnea cu sare, piper, o ceapă și usturoiul tocate, condimente, amidon și 1 lingură de apă. Se lasă să se odihnească 20 min.
Se taie în felii ceapa rămasă. Se curăță ardeiul gras de cotoare, semințe și pielițele albe. Se lasă să se scurgă boabele de porumb.
Într-o tigaie se încing 2 linguri de ulei, în care se pră­jesc chifteluțele.
Se scot și se lasă să se scurgă de excesul de grăsime pe prosoape de hârtie.
În altă tigaie se încinge restul de ulei, se călesc ceapa și ardeiul gras, apoi se adaugă porumb, sare și piper. Se călesc toate puțin și se servesc în clătitele tacos, împreună cu chifteluțele calde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*