Tabouleh

Credit foto: Tony El-Azzi/2012/shutterstock.com
Credit foto: Tony El-Azzi/2012/shutterstock.com

Peste 100-150 g cușcuș se toarnă 250 ml de apă 
clocotită, se adaugă 2 linguri de coajă de lămâie
și se lasă sub capac 10 minute, până ce apa e complet absorbită, iar cușcușul își triplează volumul.
Se lasă să se răcească. Apoi, cușcușul răcorit se amestecă împreună cu 3 roșii
curățate de sâmburi și tăiate cuburi,
1 castravete mic curățat de sâmburi și tăiat cuburi, 1 ceapă mică roșie 
(sau 3 fire de ceapă verde),
4 linguri de pătrunjel tocat mărunt și o conservă de năut de 400 g.

Se servește cu lipie și pasta humus.

Pentru servit într-o zi care nu este de post, 
se face un sos din 200 g iaurt natur 0% grăsime
și 2-3 linguri de zeamă de lămâie 
și 3-4 frunzulițe de mentă tocate mărunt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*