Tabouleh cu ardei gras

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g bulgur • 2 ardei grași galbeni
•2 ardei grași roșii •2 ardei grași verzi
•6 linguri ulei de măsline • sare, piper
• 1/2 linguriță chimen măcinat
• 2 linguri suc de lămâie •3 cepe verzi
•2 fire mentă •2 fire pătrunjel

1.  Se fierbe bulgurul conform indi­cațiilor de pe amba­laj. Se curăță și se taie cuburi ardeii grași; se în­cin­ge uleiul într-o tigaie și se că­lesc 10 min. Se condimentează cu sare, piper și chimen; se adaugă suc de lămâie. Se amestecă bulgurul cu legume și se lasă să se răcească.
2.  Ceapa verde se taie rondele. Se taie fâșii menta și pătrunjelul; toate se înglobează în amestecul de bulgur.
Se condimentează cu sare, piper și suc de lămâie. Se lasă să se marineze 30 min.

Sfat: Tabouleh se păs­trea­ză la frigider, iar a doua zi este și mai bun. Înainte de servire, se mai condimentează o dată. Pentru iuțeală, se adaugă pastă picantă ha­rissa și pătrunjel proaspăt tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*