Supă thailandeză

Credit foto: silencefoto/Fotolia.com
Credit foto: silencefoto/Fotolia.com
Credit foto: silencefoto/Fotolia.com

Veronica Bâtcă, actriță și pasionată de bucătăria raw-vegan ne recomandă o excelentă supă fără foc, ideală și pentru o zi de post

Ingrediente pt. 2 porții

• lapte de cocos (de la un fruct mare) • alge deshidratate
• 1 roșie medie
• 1 avocado mic
• ardei iute (uscat sau proaspăt), după gust
• zeama de la ½ lămâie
• șofran • curry sau turmeric

Se lasă algele să se rehidrateze timp de câteva ore.
Se pun în blender toate celelalte ingrediente. Se poate adăuga și o linguriță de ghimbir proaspăt ras.
Se toarnă apă după gust și se pasează.
Înainte de servire se taie algele și se pun în castron.  Se decorează cu câteva frunze de pătrunjel sau ceapă verde.

Cum se obține laptele de cocos
Mai simplu decât pare când privim o nucă tare! Se dau găuri cu burghiul sau cu un tirbușon solid, exact în „ochii“ nucii (cele 3 puncte vizibile, în care coaja este mai puțin groasă și tare). Se scurge lichidul transparent – apa de cocos – care este plăcut și foarte răcoritor, unul dintre cei mai buni agenți hidratanți în zilele caniculare. Pe urmă se rupe nuca în două, fixând o daltă în găurile existente. Se scot bucăți de pulpă albă dintr-o jumătate de nucă și se așază în blender. Eventual se adaugă puțină apă caldă și se mixează 30 de secunde. Se scurge laptele și se continuă cu a doua jumătate. Apoi laptele se strecoară.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*