Supă rece de legume cu crevete

Credit foto: iPixela/2012/shutterstock.com
Credit foto: iPixela/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 felii pâine toast • 1 castravete • 1 ceapă • 3 căței de usturoi
• 1 ardei gras roșu • 1 conservă roșii decojite (425 ml) • 5 linguri ulei de măsline
• 300 ml supă rece de legume • sare, piper • boia
• 1 avocado • 4 linguri suc de lămâie • sos tabasco verde
• 4 crevete uriașe decorticate

1 Se decojesc feliile de pâine. Se decojește castravetele, se taie în două pe lung, se golește de semin­țe și se taie pulpa cuburi. Ardeiul gras se curăță și se taie bucățele. Se strecoară conserva de roșii. Se prepară gaspacho roșu: se pasea­ză cu mixerul pâinea cu 1/2 din cantitatea de cuburi de castravete, ceapă, 2 căței de usturoi, ardei gras, roșii și 3 linguri ulei; se adau­gă 200 ml supă până se obține consistența de supă-cremă. Se condimentează cu sare, piper și boia. Se dă la frigider.
2 Se decojește fructul de avocado, se taie jumătăți și se scoate sâmburele. Se prepară gaspacho verde: se pasează pulpa de avocado cu 3 linguri suc de lămâie, restul de usturoi și restul de castravete; se adaugă 100 ml supă, sare, piper și tabasco.
3 Se amestecă 1 lingură suc de lămâie cu 2 linguri ulei de măsline; se amestecă împreună cu crevetele. Cu puțin timp înainte de servire, se sărează și se piperează.
4 Se toarnă în pahare mai întâi gaspacho verde, apoi se reparti­zea­ză cu grijă gaspacho roșu. Se așază câte o cre­vetă marinată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*