Supă mexicană

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 1 lingură ulei de măsline • 4 căței de usturoi
• 1 linguriță pudră de chili • 500 ml bulion
• 700 ml supă de pasăre • 2 roșii decojite și tăiate bucăți
• 5 linguri boabe de porumb • 1 conservă boabe de fasole roșie
• sare, piper • 4 tortillas • 2 linguri pătrunjel tocat
• 1 lingură suc de limette

Se încinge uleiul într-o cratiță; se prăjește usturoiul tocat, cca 1 min,. amestecând continuu.
Se presară chili, se amestecă, apoi se toarnă bulion și supă, urmate de roșii și boabe de porumb; se fierb cca 6 min.
Între timp se lasă să se scurgă boabele de fasole din conservă; se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă din nou.
Se pun boabele de fasole în supă, se sărează și se piperează.
Se încălzește supa. Tortillas se coc în cuptor, apoi se scot și se rup bucăți.
Se repartizează supa în farfurii, se presară pătrunjel tocat, apoi se toarnă suc de limette, după gust.
Se servește cu bucățele de tortilla.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*