Supă manestra

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 2 ore
• 200 g boabe de fasole albă • 2 cepe
• 3 căței de usturoi • 1 cartof
• 2 morcovi • 1 rădăcină de pătrunjel
• 2 foi de dafin • 2 linguri ulei de măsline
• 1 conservă roșii decojite • 8 felii șuncă uscată
• 1 conservă boabe  de porumb
• oțet de vin roșu • sare, piper

Se lasă boabele de fasole la înmuiat peste noapte; se scurg a doua zi, apoi se fierb 15 min.
Se curăță legumele. Se toacă ceapa; usturoiul se taie felii. Se taie cuburi cortoful, morcovii și rădă­cina de pătrunjel.
Se călește ceapa în ulei și se adaugă boabele de fasole și feliile de usturoi, urmate de cartofi, morcovi, pătrunjel și foile de dafin.
Se toarnă apoi apă astfel încât toate ingredientele să fie aco­pe­rite. Se sărează, se piperează și se fierbe înăbușit cca 1 oră.
Apoi se adaugă roșii și porumb și se mai fierbe 30 min. Se adaugă oțet și sare, după gust.
Se prăjește șunca în tigaie, fără adaos de grăsime. Se repartizează supa în farfurii și se ornează cu felii de șuncă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*