Supă-gulaș

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•700 g carne de vită (pulpă, ceafă) •5 cepe •2 linguri ulei •2 morcovi tăiați bețișoare
•400 g țelină verde tocată •2 linguri bulion  •2 lingurițe boia dulce •3 căței de usturoi
•2 lingurițe coajă de lămâie rasă •piper •1/2 linguriță chimen măcinat •1/2 linguriță maghiran uscat
•1 foaie de dafin •sare •1,5 l supă de carne de vită •400 g cartofi

Carnea se taie cuburi de 1 cm. Se încinge uleiul și se prăjește carnea la foc mijlociu cca 5 min. pe toate părțile. Se adaugă ceapa tocată și legumele și se prăjesc împreună. Se adaugă bulion și boia și se călesc. Se amestecă usturoiul tocat cu coajă de lămâie, chimen, maghiran, foaie de dafin și sare; se adaugă la carne. Se toarnă supă și se fierbe la foc mijlociu cca 60  min. cu vasul acoperit. Se decojesc cartofii, se spală și se taie cuburi. Se adaugă în supă și se mai fierb 30 min. Se potrivește supa de sare și piper și se mai lasă să stea 5 min. Apoi se servește, eventual cu tartine cu cașcaval la cuptor.
Per porție: 630 calorii

1 Trackback / Pingback

  1. Gulaș de la Bihor - Ghid Local Oradea

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*