Supă-gulaș de vită

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții
Preparare: 80 min.
• 2 linguri ulei • 1 ceapă tocată • 200 g carne slabă de vită
• 2 lingurițe boia dulce • 1 l supă de vită
• 1 praf chimen măcinat • 1 praf chili
• 1 praf maghiran • 1 lingură făină
• 2 căței de usturoi pisați • 1–2 cartofi decojiți și tăiați cuburi
• sare, piper

Se încinge într-o oală 1 lingură de ulei și se călește ceapa; se adaugă carnea tăiată cuburi și se prăjesc împreună 3 min. Se pudrează cu boia, se amestecă și se stinge cu jumătate din cantitatea de supă. Se sărează, se piperează și se adaugă chimen și chili.
Se acoperă cu capacul și se lasă să fiarbă până ce carnea devine moale.
Într-o altă cratiță se încinge restul de ulei, se adaugă făina și se prăjește până ce se rumenește.
Se stinge cu restul de supă și se amestecă.
Se toarnă în supă, se adaugă cartofii, usturoi și maghiran. Se fierbe cca 15 min., amestecând ocazional, până ce se înmoaie
cartofii. Se servește supa cu pâine.

Sfat: Gustul de gulaș devine chiar mai bun dacă se adaugă… anchois! Nu vă temeți, nu va mirosi gulașul a pește, ci totul va avea un gust mai bun și mai picant.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*