Supă de verdeață

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 2 porții
• 1 mână verdețuri proaspete (pătrunjel, ceapă verde, hasmațuchi)
• câteva flori de părăluțe
• 150 g morcov • 1 ceapă • 40 g unt
• 50 g griș • 200 ml smântână
• sare, piper • supă de legume instant

Se spală și se scutură verdețurile. Se rade morcovul.
Ceapa se toacă; se to­­pește untul și se prăjesc ceapa, morcovul ras și grișul.
Se adaugă cca 350 ml apă și supa instant și se dau în clocot.
Apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă la temperatură redusă.
Se înglobează în supă smân­tâna și verdețurile, e­­ven­­tual încă puțină apă.
Se să­rează, se piperează și se dau într-un clocot. Se decorează cu verdeață și flori de părăluțe.
Preparare: 20 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*