Supă de varză de Bruxelles

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 2 morcovi
• 100 g țelină • 100 g rădăcină de pătrunjel
• 100 g praz • 2 linguri ulei
• 1200 ml apă • sare
• 2 foi de dafin
• 3 boabe de ienibahar
• 3 boabe de piper
• 5 linguri fulgi de mei
• 8 verzișoare de Bruxelles
• 200 g rasol de vită fiert

Se toacă ceapa. Se curăță rădăcinoasele și se taie cuburi. Prazul se taie rondele. Se așază legumele într-o oală și se călesc puțin în ulei. Se stinge cu apă și se sărează.
Mirodeniile se așază într-un tifon care se strânge bocceluță. Se adaugă în supă, cu fulgii de mei. Se dă în clocot și se fierbe cca 20 min. După primele 8 min. de fierbere, se adaugă și verzișoarele de Bruxelles cură­țate, spălate și tăiate jumătăți. Se scot mirodeniile și o parte dintre legume; restul se pasează. Se potrivește de sare și piper după gust și se adaugă restul de legume, apoi carnea tăiată cubulețe. Se încălzesc împreună.
Preparare: cca 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*