Supă de văcuță

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 2 ore
Supă: • 1 morcov • 1 rădăcină de pătrunjel • ½ rădăcină de țelină • 1 ceapă
• 300 g carne de vită • 5 boabe de piper • 5 boabe ienibahar • 2 foi de dafin
• 2 fire pătrunjel • 50 g ciuperci uscate
Tăiței: • 150 ml lapte • 60 g făină • 1 ou
• 1 praf de sare • ulei pentru prăjit

Se curăță legumele; se taie mărunt câte o treime din fiecare; restul se așa­ză într-o oală. Se curăță ceapa, se taie jumătăți și se adaugă carne și mirodenii. Se toarnă 1,5 l apă și se pun la fiert. Se reduce focul și se fierbe sub capac până se înmoaie carnea, cca 90 min.
Se înmoaie ciupercile 20 min. în apă caldă. Se strecoară supa și se adaugă ciupercile, cu tot cu apa în care s-au înmuiat. Se sărează și se mai dă într-un clocot. Se taie cubulețe restul de legume și se adaugă în supă. La final se taie cubulețe carnea și se adaugă; se lasă să fiarbă 10 min.
Pentru tăiței, se amestecă laptele cu făină, sare și ou; se amestecă până ce se omogenizează aluatul de clătite. Se încinge uleiul într-o tigaie și se coc clătitele. Apoi se taie fâșii, se repartizează în farfurii și se toarnă deasupra supa. Se servește cu pătrunjel tocat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*