Supă de văcuță cu paste de casă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 3 ore
• 150 g pulpă de vită • 200 g rasol de vită • 400 g rădăcinoase (morcovi, țelină, pătrunjel)
• 1 ceapă • 3 boabe de piper negru • 1 cățel de usturoi decojit
• 2 boabe de ienibahar • 1 fir pătrunjel verde • 1 foaie de dafin • sare • 150 g broccoli
• 3 buchețele conopidă
Tăiței:
• 70 g făină • 1 gălbenuș • sare

Se spală carnea și se așază într-o oală; se adaugă jumătate din cantitatea de rădăcinoase curățate și ceapa decojită. Pe o bucățică de tifon curat se așază boabele de piper și ienibahar, usturoiul și verdețurile și se leagă sub formă de bocceluță. Se pun în oală și se adaugă 2 l de apă; se dau în clocot, apoi se reduce focul și se lasă să mai fiarbă cca 2,5 ore, cu capacul pus numai pe jumătate.
La început se ia spuma și nu se ames­tecă în timp ce fierbe. Se pregătesc pastele: se cerne făina pe planșetă și se face la mijloc o gropiță în care se pun gălbenușul și puțină sare. Se frământă un aluat tare, care se dă pe răzătoare; fâșiile se lasă să se usuce.
Se strecoară supa. Se scoate carnea de pe os, se lasă să se răcorească pu­țin și se taie bucăți. Se taie cuburi res­tul de rădăcinoase. Se adaugă în supa fierbinte, împreună cu buchețelele de conopidă și de broccoli. Se dau în clocot, apoi se reduce focul și se lasă să mai fiarbă 15–20 min. Cu 5 min. înainte de a fi gata, se adaugă pastele și se fierb. Se sărează și se adaugă carnea. Se toarnă în farfurii și se presară pătrunjel verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*