Supă de țelină

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
• 1 ceapă • 1 lingură unt • 250 g  cartofi decojiți
• 200 g rădăcină de țelină curățată și decojită
• 1 morcov • 1 rădăcină de pătrunjel • 1,3 l supă de pasăre
• 3 linguri smântână • sare, piper
• 1/2 piept de pui fiert • 100 g tăiței • 2 linguri pătrunjel verde tocat

Ceapa se toacă și se călește în unt topit; se adaugă cuburi de cartofi, urmate de țelină, morcovi și rădăcină de pătrunjel date prin răzătoare. Se toarnă supa și se dă în clocot.
Se lasă apoi să mai fiarbă la foc moale cca 30 min.
Se toarnă apoi smântâna în supă și se mixează. Se sărează și se piperează după gust.
În final se adaugă în supă carnea de pasăre și pastele. Se toarnă în farfurii preîncălzite și se presară pătrunjel tocat.
Se oferă alături pâine prăjită.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*