Supă de sfeclă

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g sfeclă roșie fiartă
• 2 lingurițe ulei de măsline
• 1 ceapă • 400 g roșii decojite, din conservă
• 1 l supă de legume
• sare, piper
• cimbru • oțet de vin
• 4 lingură iaurt degresat
• 2 linguri ceapă verde tocată

1 Se rade sfecla. Se încinge uleiul într-o cratiță mare și se călește ceapa tocată, la foc moale; când devine translucidă, se adaugă sfecla și se prăjesc puțin împreună. După aceea se adaugă roșiile și se fierbe supa cca 8 min.
2 Se pasează apoi supa și se condimentează după gust, cu sare, piper, cimbru și oțet. Se încălzește, se repartizează în farfurii și se garnisește cu câte o porție de iaurt și cu rondele de ceapă verde.

Preparare: 30 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*