Supă de sfeclă roșie

Credit foto: Nayashkova Olga/2012/shutterstock.com
Credit foto: Nayashkova Olga/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 10 porții
• 2 l supă de legume • 3 sfecle roșii, decojite și tăiate cuburi
• 3 morcovi, rași • 3 cartofi decojiți și tăiați cuburi • 1 lingură ulei de măsline
• 1 ceapă tocată • 1 conservă medie pastă de tomate
• 200 ml apă • 1/2 varză curățată și tocată
• 1 conservă cuburi de roșii decojite
• 5 căței de usturoi tocați • sare, piper
• 1 linguriță zahăr

1 Se pune supa la fiert; când clocotește, se adaugă sfecla roșie. Se lasă să dea în clocot, apoi să fiarbă, până ce își pierde culoarea. Apoi se adaugă morcovii, cartofii și usturoiul. Se lasă să fiarbă la foc mijlociu, cca 15 min. Se adaugă varza și conserva de cuburi de roșii decojite.
2 Se încinge uleiul într-o cratiță și se călește ceapa la foc mijlociu; se adaugă pasta de tomate și apa și se amestecă, obținându-se o compoziția omogenă. Aceasta se toarnă în oala cu sfeclă.
3 Se lasă să fiarbă la foc mijlociu, timp de încă 5-10 min. și se potrivește de condimente (sare, piper și zahăr).
4 Se acoperă oala cu un capac și se stinge focul. Se lasă să se odihnească cca 5 min. Se toarnă în boluri; se presară pătrunjel proaspăt tocat. Eventual se poate garnisi cu smântână.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*