Supă de roșii

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București prepară o supă de roșii, pe cât de simplă, pe atât de delicioasă
www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg roșii • 100 ml vin roşu
• 200 ml supă clară de legume
• 1 căţel usturoi • sare, piper

Se taie mărunt roşiile şi se ames­tecă în mixer cu toate ingredientele în afară de sare.  Apoi se pune amestecul pe foc, se dă într-un clocot şi se lasă la foc foarte mic cca 15 min. Se trece printr-un tifon, apoi se dă într-un clocot şi se po­triveşte de sare.
Se crestează o roșie, se opărește 20 secunde în apă clocotindă, se trece prin apă cu gheaţă, se decojeşte, se scot sâmburii, se taie în bucăţele egale, care se introduc în supă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*