Supă de roșii cu perișoare

Credit foto: Lilyana Vynogradova/2012/shutterstock.com
Credit foto: Lilyana Vynogradova/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 kg roșii • 2 cepe
• 2 căței de usturoi
• 6 linguri ulei de măsline
• 1 lingură bulion
• 400 ml supă de legume
• sare, piper
• 1/2 linguriță zahăr
• 2 felii pâine toast
• 5 linguri smântână
• 500 g carne tocată
• 1 ou
• 1 linguriță ierburi de Provence uscate
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă
• câteva fire de mărar și pătrunjel

1 Se opăresc roșiile cu apă clocotită și se decojesc. Se curăță de cotoare și semințe, iar pulpa se taie cuburi. Se toacă ceapa și usturoiul. Se încing într-o oală 4 linguri ulei de măsline și se călește înăuntru jumătate din cantitatea de usturoi. Se adaugă bulion și se călește. Se adaugă cuburile de roșii și supa de legume; se condimentează cu sare, piper și zahăr. Se dau toate în fiert și se lasă să fiarbă cca 20 min.
2 Se înmoaie pâinea în smân­tână. Se frământă carnea tocată cu ou, restul de usturoi, ierburi de Pro­vence, coajă de lămâie și pâinea înmuiată; se sărează și se piperează. Cu mâinile umede, se formează bile din această compoziție. Se încing într-o tigaie 2 linguri de ulei și se prăjesc perișoarele de jur împrejur cca 8 min. Se potri­vește supa de sare și piper și se așază înăuntru perișoarele; se presară verdeață.

Sfat: Supa se poate rafina adăugând puțin gin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*