Supă de roșii cu găluște de pește

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min. Fierbere: 15 min.
• 1 kg roșii • 2 cepe • 1 cățel de usturoi
• 2 linguri ulei de măsline • sare, piper
• 250 g file de pește (de exemplu crap, șalău etc.)
• 1 albuș • 2 linguri smântână
• suc de lămâie • pătrunjel verde pentru garnisit

Se spală roșiile, se curăță și se taie mărunt. Se cu­răță ceapa și usturoiul, se toacă și se călesc în ulei. Se adaugă roșiile și se călesc puțin. Se lasă să fiarbă înăbușit cca 10 min. Se pasează supa, se sărează și se piperează.
Se spală peștele, se șterge, se taie cuburi mari și se pasează. Se amestecă împreună cu albuș și smântână. Se adaugă suc de lămâie, sare și piper.
Se iau găluște din compoziția de pește și se pun cca 5 min. în apă clocotită. Se scot, se lasă să se scurgă și se așază în farfurii adânci.
Se toarnă deasupra supă și se gar­nisește cu pă­trunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*