Supă de ridichi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
•  2 legături ridichi
•  50 g unt
•  1 ceapă • 3 cartofi mari
•  1 l supă de legume
•  200 ml smântână
•  sare, piper

1 Ceapa se decojește și se toacă. Se spală cartofii, se decojesc și se taie mărunt. Se spală ridichile și se taie felii. Se pun câteva frunzulițe deoparte pentru ornat. Restul se spală și se toacă.
2 Se topește untul și se călește ceapa; se adaugă și ridichile și se mai călesc puțin, până devin translucide. Se adaugă apoi frunzele și cuburile de cartofi. Se toarnă supa și se lasă să fiarbă 20 min.
3  Supa se pasează și se înglobează smântâna; se pune din nou la fiert. Se sărează și se piperează după gust și se ornează cu ridichi și frunzulițe.

Preparare: 55 minute

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*