Supă de rawșii

Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa

Ioana Apa, pasionată de bucătăria raw-vegan
prepară o excelentă supă de roșii crude: rawșii

Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa

Ingrediente pentru 2 porții
• 5 roșii medii
• 2 gogoșari sau ardei roșii
• ½ castravete lung sau 2 castraveți cornișon
• 1 legătură busuioc proaspăt • zeama de la 1 limettă • oțet balsamic
• 1 lingură ulei de măsline extravirgin
• sare neiodată (încercați excelenta sare roz de Himalaya – se găsește în multe magazine, plafaruri sau pe siteurile specializate în vânzarea de mirodenii)

Se spală legumele. Roșiile se decojesc și se pun în blender până devin suc. Se adaugă ardeiul gras curățat, castraveții decojiți, frunzele de busuioc. Se amestecă bine, se adaugă zeama de limettă, ulei de măsline și câteva picături de oțet balsamic. Se amestecă bine; la final, se presară un strop de sare roz de Himalaya. Se servește în boluri de supă ornate cu frunze de busuioc și crutoane. Puteți adăuga, după gust, și un cățel de usturoi sau pulpa unui avocado (dacă doriți o consistență mai cremoasă).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*