Supă de quinoa

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 150 g boabe de quinoa
• 250 ml apă • sare, piper
• 1 lingură ulei de măsline
• 125 g șuncă • 1 ceapă
• 2 căței de usturoi decojiți
• 700 g cartofi dulci
• 1 ardei iute tocat
• 800 ml supă de legume
• 50 g frunze tinere de spanac • 1 lingură pătrunjel tocat

Quinoa se clătește sub jet de apă rece și se așază într-o oală; se adaugă sare și apă și se lasă să fiarbă la foc moale cca 15 min.
Între timp se încinge uleiul de măsline și se prăjesc șun­ca și ceapa tocată. Când aceasta devine translucidă, se adaugă și usturoiul tocat și se prăjesc puțin împreună.
Se spală cartofii dulci, se taie cuburi și se așază într-o oală; se acoperă cu supă și se condimentează cu ardei iute, piper și sare. Se dă în clocot, apoi se reduce focul și se acoperă oala cu un capac. Se lasă să mai fiarbă cca 15 min., până se înmoaie cartofii.
Se pun deoparte 4 linguri de cuburi de cartofi și 4 linguri de șuncă. Restul de supă se pasează și se adaugă in­gredientele păstrate, precum și quinoa. Înainte de servire se ornează cu frunze de spanac și pătrunjel.

Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*