Supă de pui cu tăiței de orez

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 25 min.
• 2 pulpe de pui afumate • 1 fir praz
• 2 cepe verzi • 1 ardei iute
• o bucățică de 5 cm de ghimbir proaspăt
• ulei • 1 legătură coriandru verde • 3 linguri sos de soia
• 2 linguri sherry sec • 1 lingură zahăr
• 1 l supă de pasăre (eventual reconstituită din concentrat)
•  300 g tăiței de orez

Se taie carnea fâșii. Se taie felii prazul, ceapa și ardeiul iute. Se deco­jește ghimbirul și se rade.
Se încinge uleiul în wok sau într-o tigaie groasă și adâncă și se prăjesc ardeiul iute, coriandrul verde tocat și ghimbirul ras. După 1 min. se adaugă carnea, prazul și ceapa și se mai prăjesc 2 min. Apoi se adaugă zahărul, sosul de soia și sherry. Se lasă să dea într-un clocot și se stinge cu supă; se lasă să fiarbă cca 10 min.
Tăițeii se fierb al dente în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se așază în boluri și se toarnă deasupra supa; se garnisesc porțiile cu coriandru verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*