Supă de pui cu tăiței de casă

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 pui • 1800 ml apă 
• 1 ceapă • 2 căței de usturoi 
• 8 boabe de piper
• 2 lingurițe legume 
deshidratate pentru supă 
• 2 fire pătrunjel
• sare 
• 250 g rădăcinoase 
(morcovi, țelină, pătrunjel) 
• 100 g praz
Tăiței: • 100 g făină • sare 
• 1 ou

Se așază puiul într-o oală cu apă rece; se adaugă o ceapă întreagă cu tot cu coajă, usturoi, piper, legume deshidratate, pătrunjel și puțină sare. Se dau în clocot, apoi se reduce focul și se fierbe supa 3 ore.
Între timp, se prepară tăițeii: se amestecă făina cu sare, pe planșetă. Se face o gropiță la mijloc și se sparge înăuntru oul; se înglobează făina de pe margini, câte puțin, apoi se frământă aluatul. Se lasă să se odihnească în castron 20 min.
Se întinde o foaie subțire de aluat și se lasă să se usuce 30 min. Se taie apoi fâșii late de 5 cm, care se suprapun, apoi se taie fâșiuțe, cu un cuțit bine ascuțit. Se lasă din nou să se usuce, apoi se fierb în apă cu sare cca 3 min. Se lasă să se scurgă.
Cu cca 40 min. înainte de a fi gata, se adaugă în supă rădăcinoasele curățate și prazul și se fierb. Apoi se scot legumele din supă și se strecoară supa. Legumele se taie cuburi și se repartizează în far­furii, împreună cu pastele și bu­­că­țe­le din carnea de pui. Se toarnă deasupra supa fierbinte.
Preparare: 3 ore și 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*