Supă de pui cu clătite

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Clătite:
• 1 ou • 1 gălbenuș • 6 linguri smântână
• 80 g făină • 100 ml lapte • sare, piper, nucșoară
• 2 linguri ceapă verde tocată • 1 lingură ulei
• unt pentru prăjit
Supă:
• 1 pui mic • 1,5 l apă • 1 ceapă • 250 g rădăcinoase • 2 fire cimbru
• 2 fire pătrunjel • 2 boabe ienibahar • 1 foaie de dafin
•  4 boabe de piper negru • 100 g praz
• 1 morcov

Se bate oul cu gălbe­nușul și smântâna și se înglobează treptat făina; apoi se adaugă laptele, sare, piper și nucșoara. Se lasă să se odihnească aluatul cca 30 min.
Se pune puiul la fiert, adăugând ceapă, rădăcinoase și un săculeț de tifon în care am legat 2 fire cimbru, pătrunjel, ienibahar, foi de dafin și boabe de piper. Se fierbe 2 ore, luând spuma.
Se înglobează ceapa ver­de tocată în amestecul de clătite și se coc pe rând clătitele într-o tigaie cu unt. Apoi se rulează și se taie felii late de 7 mm, care se fixează cu scobitori. Se mai prăjesc încă o dată în unt, apoi se îndepărtează scobitorile și se lasă să se scurgă ruladele pe prosoape de hârtie.
Se strecoară supa, se scoate carnea de pui de pe oase și se taie bucăți. Se fierbe separat un morcov și prazul, apoi se taie felii. Se servește în farfurii, cu supă și carne.
Preparare: 2 ore și 40 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*