Supă de praz

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Preparare: 25 min.
• 3 fire de praz • 1 l supă de legume
• 1 legătură ceapa-ciorii • 2 fire leuștean
• 2 cuburi brânză topită • sare, piper
• nucșoară

Prazul se spală cu apă rece, se curăță și se taie rondele de 1/2 cm grosime. Se dă în fiert supa; se fierbe înăuntru prazul. Se spală ceapa-ciorii și leușteanul și se toacă mă­runt.
Cu puțin timp înainte de servire se lasă să se topească în supă brânza topită.
Dar supa nu mai trebuie să fiarbă, altminteri se taie în contact cu brânza topită.
Se condi­mentează după gust, cu sare, piper și nucșoară. Se adaugă ceapa-ciorii și leuștean tocat; se ornează cu frunze de leuș­tean.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*