Supă de praz și zarzavaturi

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 30 min.
• 1 fir praz • 1 morcov • 1 rădăcină pătrunjel
• 1 rădăcină țelină • 1 lingură ulei
• 1,2 l supă de legume • sare, piper • 80 g fidea
• 1 lingură pătrunjel sau ceapă verde tocată

Se curăță prazul și se taie rondele. Se curăță rădăcinoasele și se taie rondele, apoi cubulețe.
Legumele pregătite se călesc mai întâi în ulei, apoi se toarnă supa și se dă în clocot. Se sărează, se piperează și se mai fierbe la foc moale, timp de cca 20 min.
Între timp, se fierbe fideaua în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Pe farfurii de supă preîncălzite, se repartizează fideaua și se toarnă deasupra supa. Se presară pătrunjel sau ceapă verde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*