Supă de pește

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune o supă savuroasă, în așteptarea zilei de Bunavestire, când toți creștinii ortodocși mănâncă pește

www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingr. pt. 4 porții
•  600 g pește mărunt • 1 l apă
• 100 ml vin alb • 1 foaie de dafin
• 1 ceapă • sare, piper
• 1 cățel de usturoi • 1 legătură pătrunjel • 100 g champignons
• 10 g boabe de piper • 100 g țelină • 100 g morcovi
• 100 g ardei gras • 100 g dovlecei
• 1, 2 l supă clară de legume
• 500 g pește mare (crap, șalău)

Se taie bucăți legumele. Se taie capetele peștelui şi se curăţă de sânge; se taie peştele bucăţi şi se spală bine în apă. Se pun bucăţile la fiert în apă rece, se dau în clocot şi se spumează. Se adaugă vinul alb şi toate condimentele, se fierbe jumătate de oră, apoi
se trece prin sită.  Se adaugă supa de legume, legumele pregătite şi peştele mare şi se mai fierbe cca 10 –12 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*