Supă de pește andaluză

Credit foto: vladek/20120/shutterstock.com
Credit foto: vladek/20120/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 500 g filé de pește
• 2 căței de usturoi • 1 ardei iute
• 2 lingurițe ace de rozmarin
• 8 linguri ulei • 4 roșii
• 2 ardei grași galbeni
• 2 cepe mici
• 4 fire cimbru • 1/2 legătură busuioc • 500 ml suc de roșii
• 300 ml supă de pește (conservă) • sare, piper • tabasco

1Se taie peștele cuburi. Se toacă usturoiul. Ardeiul iute se taie rondele subțiri. Se amestecă rondelele de ardei iute, usturoiul, acele de rozmarin și uleiul. În această marinată se așază cuburile de pește și se lasă la frigider cca 2 ore.
2Roșiile se curăță și se taie cuburi. Se curăță ardeii grași și se taie cuburi. Se toacă ceapa. Se toacă cimbrul și busuiocul.
3 Peștele se scoate din marinată (care se pune deoparte) și se rumenește într-o tigaie încinsă (nu de teflon!); se scoate. Marinata se așază într-o cratiță, se încălzește și se înăbușă în ea ceapa. Se adaugă roșiile și ardeiul gras și se stinge cu suc de roșii și supă de pește. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 7 min. Se adaugă cimbrul și busuiocul, sare, piper și un strop de tabasco. Se adaugă peștele și se lasă să fiarbă la foc moale cca
3–5 min. Se ornează cu verdeață.

Marinare cca 2 ore. Fierbere 10 min. Per porție: 290 calorii
Info: este tolerată și de diabetici

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*