Supă de pește

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

6 porții / Preparare: 45 min.
Supă:
• 80 g unt • 2 linguri făină
• 2 l supă de pește • 250 g rădăcinoase
• lapți de pește
Găluște:
• 200 g file de crap fără piele • 1 gălbenuș
• 2 linguri pesmet • 1 cățel de usturoi
• 1 praf maghiran tocat și uscat
• vin alb • sare

Se topesc cca 50 g unt într-o oală și se pudrează cu făină; se călește și se stinge cu supa de pește. Se ames­tecă și se fierbe 20 min.
Se pasează fileurile de pește; se adaugă gălbenuș și pesmet și se condimentează cu usturoi și maghiran.
Se toarnă puțin vin și se sărează. Se omogenizează și se modelează biluțe din această compoziție.
Găluștele de pește se adaugă în supa fierbinte și se fierb timp de cca 5 min.
În restul de unt se pun legumele tăiate bețișoare și se călesc. Se prăjesc și lapții. Se sărează și se așază în supă; se servesc imediat. Înainte de servire, se pre­­sară în supă pătrunjel sau ceapă verde tocate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*