Supă de orz cu varză de Bruxelles

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 45 min.
• 1 morcov • 1 rădăcină de pătrunjel
• 1 rădăcină de țelină • 200 g varză de Bruxelles
• 1 l supă de legume • 1 pulpă de pui afumată
• 150 g boabe de orz fierte • sare, piper
• 1 lingură pătrunjel tocat

Se curăță rădăcinoasele, se spală și se taie felii; se decupează din ele forme decorative (cu ajutorul unor forme speciale) sau se taie bețișoare.
Se despart buchețelele de varză de Bruxelles și se așază în supa clocotită; se lasă să fiarbă cca 10 min.
Apoi se adaugă rădăcinoasele și se fierb împreună până se înmoaie, cca 15 min. Între timp se curăță pulpa de pui de piele și se taie carnea bucăți, care se adaugă în supă cu 5 min. înainte de a fi gata.
La final se adaugă în supă boabele de orz și se încălzesc; se sărează și se piperează. Se repartizează supa în farfurii preîncălzite și se presară pătrunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*