Supă de năut cu chifteluțe

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 40 min.
• 1 ceapă • 1 lingură ulei de măsline • 2 fire de țelină
• 2 lingurițe chimen măcinat • 600 ml supă de legume
• 1 conservă roșii decojite (400 g) • 200 g carne de vită tocată
• 1 legătură coriandru verde • 1 conservă boabe de năut (400 g)
• coaja rasă și sucul de la ½ lămâie
• sare, piper

Se încinge uleiul într-o tigaie și se călește ceapa tocată; se adaugă țelina și chimenul și se prăjesc împreună 1 min. Se stinge cu supă și se adaugă roșiile; se fierb cca 15 min.
Se amestecă 1/2 din cantitatea de coriandru cu carnea, sare și piper și se modelează din compoziția obținută biluțe de cca 2 cm. Se înfig câte 2 pe o țepușă de lemn și se coc cca 10 min. în cuptorul încins la 180 ºC.
Se adaugă în supă năutul și coaja de lămâie și se dau în clocot. Se adaugă suc de lămâie, sare și piper. Se presară coriandru peste supă și se servește cu frigărui.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*