Supă de năut

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 conservă de năut (400 g)
• 1 lingură ulei • 1 ceapă
• 2 morcovi • 1 lingură ghimbir ras • 1 căţel de usturoi
• 1 l supă de legume • 1 linguriţă amestec de mirodenii Garam Masala
• sare • piper • pătrunjel

Se încinge uleiul. Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei. Se decojeşte usturoiul, se toacă şi se căleşte şi el în tigaie, cu ghimbirul. Se adaugă după 2 min. şi Garam Masala şi se amestecă cca 1 min. Se stinge cu supă şi se adaugă cuburi de morcovi. Se lasă să fiarbă cca 10 min. Se adaugă boabele de năut scurse.
Se pasează jumătate din cantitatea de supă şi se toarnă în vas. Se sărează supa, se piperează şi se serveşte cu pâine baghetă sau lipie arăbească. Se ornează cu coriandru sau pătrunjel verde.
Preparare: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*