Supă de năut

Crediti foto: marco mayer/2012/shutterstock.com
Crediti foto: marco mayer/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 1/2 cană de năut uscat
• 1/2 cană boabe de orz
• sare, piper • 1/2 ceașcă de linte • 2 cepe
• 2 morcovi • 2 fire de țelină verde
• 1 conservă (400 g) de roșii decojite
• ulei de măsline • supă concentrată de legume
• pătrunjel • busuioc
• salvie verde

1 Se lasă să se înmoaie năutul și lintea în apă rece, separat, peste noapte. A doua zi se scurg și se fierb în apă, împreună cu boabele de orz.
2 Se curăță și se toacă morcovii, ceapa și țelina verde. Roșiile din conservă se taie mărunt.
3 Se încinge într-o oală uleiul de măsline și se călesc puțin ceapa, morcovii, țelina și roșiile tocate, până se înmoaie. Se adaugă năutul, lintea și orzul și se adaugă suficientă apă, astfel încât să le acopere. Se fierb la foc moale 15 min. Se toacă verdeața și se presară deasupra.

Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*